Vr. 09 - Zon. 11 Maart 2018 | Westergasfabriek
  • Coffee Art Project

Koffie is kunst

 
 

Latte-art is niet de enige kunstvorm die je zult vinden op het Amsterdam Coffee Festival, 18 tot 20 maart 2016. Tijdens het festival presenteren we een selectie van de mooiste kunstwerken die wij hebben gezien tijdens het Coffee Art Project van onze Engelse grote broer, het London Coffee Festival.

Het Coffee Art Project daagt elk jaar kunstenaars uit om een kunstwerk te maken, waarin ons favoriete thema centraal staat. En voordat je denkt straks een slaapverwekkende reeks cappuccino-stillevens te krijgen voorgeschoteld: deze opdracht is uitgemond in een bijzondere variatie aan kunstwerken waarin direct of indirect een link wordt gelegd met koffie.

Zonder te overdrijven: het resultaat is een eerbetoon aan de warme drank geworden.
 

IMG_9616.jpg


De winnaar van het Coffee Art Project dit jaar was Jacqui Shipp met zijn stuk in collagetechniek ‘It is all about coffee’. Het Londense publiek verkoos ‘Tanzanian Boy’ van Su Ekin Demir als favoriet. Speciale vermeldingen waren er voor Elie Esakoff met haar spuitverf op canvas  'A Bit Rich’ , voor Claire Duffy’s screen print genaamd ‘Bean Berry Brew’ en voor Evie’s acrylverf of hout, ‘Coffee in mind.’

Related Experiences
Let's keep in touch!

Proudly Sponsored By:
Coffee Mixologists Sponsors:
Latte Art Live Sponsors:
Media Partners:
Location
Westergasfabriek,
Haarlemmerweg 8E,
1014 BE Amsterdam
Details
Registered in England
No. 6754003
VAT No. GB 126 022263
Terms & Conditions
Contact
Email: info@amsterdamcoffeefestival.com

© Allegra Events Ltd 2017.